Få kalv i kua – del 1

Av alt ein held på med i fjøset, er det å få kalv i kua noko av det viktigaste ein gjer. Utan kalv vert det heller ikkje mjølk. Det å leggja ned ekstra tid på faktorane som kan påverka fruktbarheita, vil kunne gje stor gevinst i andre enden. Me skal ta for oss nokre av desse faktorane i Buskapsnummera framover.

Kua har ein gjennomsnittleg brunstsyklus på 21 dagar, men alt frå 17-24 dagar reknast som normalt. Her er det altså individuelle skilnader. Sjølve brunsten kan delast i tre fasar: forbrunst, brunst og etterbrunst.

Les mer om brunst og brunstkontroll HER

Siste nytt

Kan vi bremse digital dermatitt?

Bilde …

Prosjektet «Smittsomme klauvsjukdommer i Vestlandet Nord» ble startet for å se om det var mulig å bremse spredningen av digital dermatitt (DD).

Er vi nøyaktige nok i kvigeoppdrettet?

Bilde …

I dagens situasjon med økt behov for melk og underskudd på drektige kviger i markedet er det viktigere enn noen gang å ha et bevisst forhold til kvigeoppdrettet.

Nye muligheter ved bruksdyrkryssing

Bilde …

Økonomisk blir det endå meir å hente på bruksdyrkryssing frå nyttår. Men kva slags rase og sædtype skal du bruke?

Antibiotikaresistente bakterier – fra fjøs til folkehelse

Bilde …

Antibiotikaresistente bakterier kan overføres fra dyr til mennesker og omvendt. For å beholde den gunstige situasjonen vi har i Norge, må vi holde forbruket av antibiotika på et lavest mulig nivå samtidig som vi forebygger at antibiotikaresistente bakterier får etablere seg i husdyrpopulasjonen.

75 prosent av danske fjøs har hatt blåtungesmitte

Bilde …

Tankmelkprøver fra alle danske melkebruk i desember viser at 75 prosent har hatt blåtungesmitte på fjøset.